Esplanadens kemtvätt & skrädderi

Båtkapelltvätt

Båtkapelltvätt och lagning Stockholm/Täby

Våra rekommendationer när det kommer till tvätt av ditt båtkapell/sprayhood är att man försöker tvätta (impregnering ingår) en gång per år dels för att hålla det schysst och fräscht men framförallt för att öka livslängden på båtkapellet. Dessutom höjer ett fint båtkapell din båts värde.

Då Esplanadens Kemtvätt både utför tvätt-tjänster och skrädderi har vi de kunskaper och det som krävs för att ta hand om ditt kapell på bästa sätt.

Viktigt i tvättprocessen är att man gör en antimögelbehandling efter att man tvättat den. Det behöver göras för att eventuella mikroorganismer inte ska sätta sig fast i tygets fibrer så att dom bryts ner. Det innebär även att livslängden på kapellet ökar. Efter den processen blir det avslutningsvis dags för impregnering för att hålla det tätt mot regn och vattenstänk i alla väder.

Vi tvättar även dynor och båt-mattor, allt för att din båt ska få den omvårdnad den behöver.

Kapellreperationer

Tufft väder och starka vindar tär hårt på ditt båtkapell det innebär att det behöver lagas emellanåt.  Då tyget och sömmarna dras ut och utsätts för spänningar finns det stora risker för revor samt att sömmar släpper. Vi utför reparation av blixtlås, sömmar och byte av rutor.

 

Exempel på lagningar

Så går det till

Vi erbjuder tjänster även inom skrädderi

Du är varmt välkommen till oss om du är på jakt efter en skicklig skräddare – vi hanterar gladeligen de svåraste av material och erbjuder dessutom en express-service om du har ont om tid.